Röntgen és ultrahang – Beutaló köteles szakrendelés

A rendelési idők megtekinthetőek az orvos neve alatti előjegyzés gombra kattintva.

Dr. Demjén Boglárka - szakorvos

Dr. Demjén Boglárka


Dr. Goda Zsolt - szakrendelés vezető főorvos

Dr. Goda Zsolt


Dr. Seprényi Katalin - Röntgen

Dr. Seprényi Katalin


Dr. Zeitler Ágnes Orsolya Röntgen

Dr. Szántó Anna


Dr. Zeitler Ágnes Orsolya Röntgen

Dr. Zeitler Ágnes Orsolya


Hírek

Fontos információk a szakrendelésről

A szakrendelés beutalóval vehető igénybe!

 A vizsgálatra a földszinten lévő betegirányító pultnál legyenek szívesek bejelentkezni, ezt követően a 3. emeleten a beutalókat vagy elektronikus beutaló esetén TAJ kártyájukat szíveskedjenek a kollégáknak átadni!

Röntgen vizsgálatok

 • előjegyzés vagy előkészületek nem szükségesek.

Ultrahang vizsgálatok

Hasi UH vizsgálat előtt szükséges teendők:

 • A vizsgálathoz teljesen éhgyomri állapot szükséges, legalább 6 órás éhezéssel.
 • Gyógyszereit vízzel beveheti.
 • A vizsgálathoz közepesen telt húgyhólyag szükséges, csak szénsav mentes vizet igyon!

Egyéb UH vizsgálatok előkészületet nem igényelnek.

A vizsgálatra a földszinten lévő betegirányító pultnál legyenek szívesek bejelentkezni, ezt követően a 3. emeleten a beutalójukat vagy elektronikus beutaló esetén TAJ kártyájukat szíveskedjenek a kollégáknak átadni!

Az előjegyzési időpontok csupán tájékoztató jellegűek, ezért hosszabb – rövidebb várakozás előfordulhat. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Mammográfiás vizsgálatok

Korlátozott kapacitásaink miatt a panaszmentes, 35 – 75 év közötti, VI. kerületi lakosoknak javasoljuk a telemammográfiás vizsgálatainkat, lásd alább.

Az akut emlő vizsgálatkéréseket (tapintható csomó, emlőbimbó behúzódás, váladékozó emlő, tályog gyanú esetén) sürgősséggel elvégezzük, kérjük, ha lehetséges, kezelőorvosuk a beutalót sürgős jelzéssel lássa el. Sürgős esetben szakrendelésünkön személyesen vagy telefonon jelentkezzenek (tel.: 06 1 321-2200/5154 mellék)!

Azon emlőpanaszos betegeinknek, akiknek nem tudjuk biztosítani a telemammográfiás lehetőséget, azoknak igyekszünk előjegyzést adni klinikai mammográfiára, mely intézetünkben bizonyos napokon rendelkezésre áll.

A megadott időpontra való érkezéskor, a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából. Ekkor nem sorszámot kap, hanem egy értesítést arról, hogy előjegyzési időpontja van. 

Kérem, vegye figyelembe, hogy a súlyos állapotú betegek ellátása mindenkor előnyt élvez.

Amennyiben emlő vizsgálatait más intézményben szeretné folytatni, úgy az előző mammográfiás felvételeit CD adathordozón ki tudjuk adni.

Tájékoztató Telemammográfia vizsgálatról (PDF dokumentum letöltése).

TISZTELT BETEGEK!

A vizsgálatra a földszinten lévő betegirányító pultnál legyenek szívesek bejelentkezni, ezt követően a 3. emeleten a beutalójukat vagy elektronikus beutaló esetén TAJ kártyájukat szíveskedjenek a kollégáknak átadni!

Az előjegyzési időpontok csupán tájékoztató jellegűek, ezért hosszabb – rövidebb várakozás előfordulhat. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Leletek kiadása más személynek

Az érvényben lévő adatvédelmi szabályozások értelmében, amennyiben az elkészült leletet nem személyesen veszik át, az Önök által megbízott személynek két tanúval aláírt meghatalmazásra van szüksége. A leleteket csak a pontosan kiköltött és aláírt meghatalmazás átadása esetén tudjuk kiadni más személynek. Megértésüket köszönjük.

Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat Vezetősége

Előjegyzés menete

Röntgen vizsgálatra

 • előjegyzés nem szükséges.

Ultrahangos előjegyzés

 • Központilag a betegirányításnál kérhető személyesen vagy telefonon keresztül. 

Klinikai Mammográfiás ill. emlő ultrahang előjegyzés:

VI. kerületi lakosoknak, ill. VI. kerületi háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval rendelkező páciensek részére van lehetőségünk előjegyzést adni:

 • kedden és csütörtökön 14.30-19.00 óra között, telefonon vagy személyesen a Röntgen szakrendelésen. Telefonos elérhetőség: 06 1 3212 200 (5154 melléken). Online foglalásra sajnos nincs lehetőség!
 • Előjegyzést telefonon kérhet kezelőorvosa is.
 • Sürgős esetben szakrendelésünkön személyesen vagy telefonon jelentkezzenek (tel.: 06 1 321-2200/5154 mellék)!

Telemammográfiás vizsgálatra előjegyzés

Kizárólag a VI. kerületi lakosok vehetik igénybe!

 • kedden és csütörtökön 14.30-19.00 óra között, telefonon vagy személyesen a Röntgen szakrendelésen. Telefonos elérhetőség: 06 1 3212 200 (5154 melléken).
 • Online foglalásra sajnos nincs lehetőség!
 • Előjegyzést telefonon kérhet kezelőorvosa is.

Tevékenységi kör

A szakrendelésen digitális röntgenfelvételek készülnek. Ebbe beletartozik a hagyományos csontfelvételek (mozgásszervi, illetve sérüléssel kapcsolatos), orrmelléküreg, mellkas felvételek elkészítése, stb. A képanyagot szükség esetén CD-n tudjuk a beteg részére kiadni.

Az Ultrahang vizsgálatok kapcsán igyekszünk a kérésnek eleget tenni, ezen belül: hasi, pajzsmirigy, nyaki erek, felszínes elváltozások, ízületek, indokolt esetben alsóvégtag visszeres vizsgálatát végezzük. 2017. augusztusa óta új, digitális UH készülék működik az osztályon.

Az emlők vizsgálata szintén évek óta történik az osztályon, beutalóval, előjegyzés alapján. Ez komplex vizsgálat, mely magában foglalja a tapintást és adott esetben az emlő ultrahang és röntgen mammográfiás vizsgálatát is. 2017. augusztusa óta új direkt digitális mammográfiás géppel készülnek a felvételek. Az korszerű készüléket az önkormányzat támogatásával sikerült megvásárolni. Szűrő jelleggel telemammográfia vehető igénybe.

Az előjegyzésekben igyekszünk rugalmasak lenni, akut- sürgős esetben lehetőség szerint aznap, illetve rövid határidővel végezzük a vizsgálatokat. A nem sürgős vizsgálatok esetében is a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk elvégezni a vizsgálatokat.

A szakrendelői társszakmák, illetve a háziorvosok kéréseit tudjuk ellátni.

Média tartalmak

Önkormányzati Percek 2017.11.13. I. rész hatoscsatorna
Téma: Radiológia
Vendég: Dr. Seprényi Katalin radiológus főorvos
Műsorvezető: Paor Lilla