Ifjúsági fogászat

Dr. Horváth Rita - fogszabályzás

Dr. Horváth Rita


szakrendelés vezető főorvos
fogszabályozás

Hétfő, Szerda: 14-20

Kedd, Csütörtök, Péntek: 8-14

Dr. Doros Csaba - fogászat

Dr. Simon Gyula


szakorvos
ifjúsági fogászat

Hétfő, Szerda, Péntek (páratlan hét): 8-14

Kedd, Csütörtök, Péntek (páros hét): 14-20

Dr. Várnai Renáta - fogászat

Dr. Várnai Renáta


szakorvos
ifjúsági fogászat

Hétfő, Szerda: 7:30-14:30

Kedd, Csütörtök: 12:30-19:30

Péntek: 12:30-19:30

Dr. Szerényi Mária - fogászat

Dr. Szerényi Mária


szakorvos
ifjúsági fogászat

Hétfő, Szerda: 12:30-19:30

Kedd, Csütörtök: 7:30-14:30

Péntek: változó

1067 Budapest, Teréz krt. 27.

I. emelet

A szakrendelés tevékenysége

A TESZ Ifjúsági és Gyermekfogászatán 0-18 éves korú lakosok, ill, a kerület gondozó és oktatási intézményeibe járó gyermekek fogászati szűrése, prevenciós felvilágosítása, fogászati ellátása és fogszabályozása történik.

Szűrés: iskolák esetében osztályonként előre egyeztetett időpontban tanári jelenléttel a rendelőben, óvodai és bölcsődei szűrés a rendelőn kívül az intézményekben folyik.

Prevenciós felvilágosítás: személyre szabottan a kezelés folyamán segédanyagokkal (fogmosási útmutató, termékprospektus, stb.)

Egyéni kezelés: sürgős eseteket kivéve iskolaidő után a délutáni járóbeteg-rendelésen történik, így a szülőnek is módja van a kezelésre elkísérni gyermekét. (Személyes konzultáció, tanácsadás).

A szűrés és kezelés ingyenes. Orvosaink sok éves szakmai tapasztalattal és nagy türelemmel látják el munkájukat. A rendelő jól felszerelt, az alkalmazott fogászati anyagok kiválóak. Egykori pácienseink visszatérnek, és más kerületek betegei is felkeresik rendelőnket.

Fogszabályozó kezelésen az állcsonteltérések, fogazati rendellenességek, parafunkciók (nyelvlökéses nyelés, ujjszopás) során kialakult eltérések szűrése és terápiája folyik. Óriási a jelentősége gyermekkorban a fogszabályozásnak, nem elsősorban esztétikai okok miatt, hanem a fogszuvasodás megelőzése, a rágófunkció biztosítása, állkapocs ízületi problémák, valamint idő előtti fogvesztés elkerülése érdekében. Társszakmákkal az együttműködés biztosított (szájsebész, gégész, logopédus).

Több mint 1 éve heti 1 alkalommal fogszabályozó rendelés ( az ellátás- beutaló köteles) keretében logopédus továbbképzés, logopédiai szűrés és 1 órás csoportos terápia működik. Az országban példa nélküli ez a kezdeményezés. A szülők és a gyermekek számára nagyon népszerű. (Időhatékony, teljesítményorientált.)

Fogszabályozó készülékeink jó minőségűek és költséghatékonyak.

A szakrendelés beutaló nélkül, igény szerint előjegyzéssel fogadja betegeit. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

Gyermekfogászat Terézvárosban

Önkormányzati Percek 2017.10.09. II. rész hatoscsatorna

Téma: Gyermekfogászat

Vendég: Dr. Horváth Rtia fogszabályozás vezető főorvos Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

Műsorvezető: Paor Lilla