Pszichiátriai gondozó

A rendelési idők megtekinthetőek az orvos neve alatti előjegyzés gombra kattintva.

Dr. Szabó Melinda - Pszichiátria

Dr. Szabó Melinda

Dr. Golub Márko pszichiátria

Dr. Golub Márko

Dudás Ferenc szakpszichológus

Dudás Ferenc

Hírek

Pszichiátria költözés

TISZTELT BETEGEK! TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY AKISÉPÜLETEN TÖRTÉNŐ MUNKÁLATOKMIATT, 2023. AUGUSZTUS 28-TÓL - APROJEKT IDŐTARTAMÁRA - A PSZICHIÁTRIA,AZ IZABELLA U. 42. SZÁM (VOLT VÉDŐNŐISZOLGÁLAT) ALÁ KÖLTÖZIK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!TERÉZVÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT...

Fontos információk a szakrendelésről

Gondozónkat beutaló nélkül, és beutalóval egyaránt igénybe lehet venni. Igény szerint előjegyzéssel is fogadjuk betegeinket.

Klinikai szakpszichológiára időpont a +36 1 342-9365-ös számon kérhető kedden: 10-16 óra között és szerdán 16-19 óra között.

Előjegyzés menete

Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

Előjegyzés kérhető rendelési időben a következő telefonszámon: -es mellék.

Klinikai szakpszichológia feladatkörök

Mottó: „ A gyógyulni akarás a gyógyulás része.” Seneca

– A Tesz Pszichiátriai gondozójában dolgozó pszichiáter kollégák kérésére pszichodiagnosztikai vizsgálatok végzése, és a számukra szakvélemény készítése.

– A Tesz pszichiátriai Gondozójában dolgozó pszichiáter kollégák kérésére pszichoterápiás alkalmasság felmérése és indikációjának véleményezése.

Pszichoterápiás kezelések intézményünkben igénybe vehetők.

A veszteségek, krízisek a létezés természetes velejárói, nemcsak fájdalom és kisemmizettség, hanem feladat és lehetőség a fejlődésre az elaborációra.

Panaszok melyek esetén célravezető pszichoterápiás segítséget kérni:

  • szorongásos zavarok
  • pánik szindróma
  • életvezetési nehézségek
  • veszteségek, gyász feldolgozása
  • depresszió

Tevékenységi kör

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat Pszichiátriai Gondozó Intézete elsősorban a VI. kerületi pszichiátriai betegek szakellátását és gondozását végzi, de a kapacitástól függően területünkön kívüli betegeket is fogadunk. Elmebetegségek, alkalmazkodási zavarok, depressziós és szorongásos állapotok, pánik-zavarok, kényszeres és fóbiás panaszok kezelése esetén fordulhatnak hozzánk. Korszerű pszicho diagnosztikai eszközökkel végezzük az értelmi képességek, mentális hanyatlás, memóriazavar, pszichés betegség, személyiségtulajdonságok tesztelését.

Feladataink

  •       pszichiátriai gondozás,
  • Pszichiátriai járóbeteg-szakellátás, terápia,
  • Cselekvőképesség, veszélyeztető állapot szakértése,
  • Pszichiátriai-pszichológiai szakvélemény készítése,
  • Szakorvosi konzíliumok adása

Új betegnél szakorvosi, szükség szerint pszichológiai vizsgálatot végzünk. Ennek eredménye szerint (gyógyszeres, pszichoterápiás vagy e kettő kombinációjából álló) terápiát állítunk be.
A beteget kezelőorvosa rendszeresen kontrollálja, terápiás tervét, gyógyszerelését időről időre felülvizsgálja.
Amennyiben a betegség jellege azt szükségessé teszi, kerületi betegeinket gondozásba vesszük. Ebben az esetben gondozónőt is kijelölünk a beteggel kapcsolatos teendők elvégzésére, esetleges otthoni kontrolljára. A gondozás során hosszantartó pszichiátriai betegségben szenvedők ellátását végezzük a betegség minden fázisában. A gondozói munka során az egészségügyi és életviteli problémák megoldásában igyekszünk segíteni. A gondozás a beteg családi és lakókörnyezetében, adott esetben otthonában történik.

Betegeink kezelése során szükség szerint együttműködünk egyéb járóbeteg-szakrendelésekkel, a háziorvosokkal, az Önkormányzat Szociális Osztályával, Gyámhivatallal, Gondozási Központokkal, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal is.

Egyéb információk

A járványhelyzetre való tekintettel a fényterápiás kezelések jelenleg szünetelnek.