Tájékoztató az ellátási jogosultságról

Területi ellátási kötelezettség alapján a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat ellátásait a VI. kerületben lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező, illetve VI. kerületi háziorvoshoz tartozó páciensek vehetik igénybe. Ezen felül szabad kapacitásunk mértékéig fogadjuk a területi ellátási kötelezettségen kívül esőket. Bizonyos vizsgálatok elvégzésére helyben nincs lehetőségünk, javaslatokat, tanácsokat ilyenkor is adunk a további teendőkre vonatkozóan.

Az ellátásra való jogosultság az alábbi dokumentumok együttes bemutatásával történik:

  • Arcképes igazolvány,
  • Biztosítási jogviszony igazolása (TAJ kártya, EU kártya, stb.)
  • Lakcímkártya (bejelentett VI. kerületi lakos) vagy ezzel egyenértékű VI. kerületi háziorvos által kiállított beutaló vagy igazolás

Intézményünkben előjegyzés nélkül, ellátásra jelentkező beteg esetében, az orvos tájékozódó vizsgálatot végez és eldönti, hogy szükség van-e sürgős beavatkozásra.

Amennyiben a beteg nem szorul azonnali beavatkozásra és nem rendelkezik VI. kerületi bejelentett lakcímmel vagy VI. kerületi háziorvosi beutalóval, úgy – kapacitástól függően – a definitív ellátásról az orvos dönt!

Ha nem beutaló köteles szakrendelésre jelentkezik és a beteg még nem járt intézményünkben, akkor kérjük a VI. kerületi háziorvosától beutalót vagy erre vonatkozó igazolást hozzon magával!

Együttműködésüket köszönjük!