Újdonságok, hírek

Mostantól a háziorvosok megkapják, hogy következő oltási héten összesen hány fő pácienst irányíthat oltóponti oltásra, valamint azt is, hogy az oltásra kijelölendő pácienseknek mely oltókórházba, milyen időpontban (nap, óra, perc) lehet az oltásra megjelennie.
Ugyanakkor változatlanul a legfontosabb, hogy minden oltási héten, a Kormányhivatal listáján sorra kerülő oltandó pácienssel a háziorvos e-mailben vagy telefonon felveszi a kapcsolatot. Ekkor az egyeztetés során van mód az esetleges akut vagy krónikus betegség vagy egyéb probléma következményeinek megvitatására. A háziorvos ismeri legjobban a beteget és az aktuális oltási helyzetet, így a végső döntést akkor kell meghozni a háziorvos útmutatásai alapján.

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Gyakran ismételt kérdések

Honnan tudni, hogy sikeres volt a regisztráció?

A https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio oldalon a TAJ szám + születési idő alapján lekérdezhető, hogy sikeres volt-e a regisztráció, szerepel-e a páciens a Kormányhivatal listáján. A lekérdezésben bárki tud segíteni.

 

Mikor kapok oltást? Ki dönti el, hogy mikor kerülök sorra?

A Kormányhivatal a regisztráltak közül rendszeresen küld egy új listát a háziorvosoknak és kiküldik azt is, hogy az adott héten

  • hány oltást kapnak a rendelők és

  • hány embert küldhetnek az oltópontra.

Az orvos csak a listán szereplők közül választhat (kötött sorrendben) és csak őket értesítheti az oltás helyéről és idejéről.

Ha valaki éppen beteg nem tud megjelenni, vagy nem kéri a felajánlott oltást, akkor később kaphat újabb lehetőséget.

Kapcsolat

1074 Budapest, Csengery u. 25.