info_gomb
Előjegyzés

Reumatológia

A reumatológiai beutaló köteles szakrendelés,kizárólag szabályosan kitöltött 3 hónapnál nem régibb beutalóval és előjegyzéssel tudjuk fogadni a betegeket. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

A megadott időpontra való érkezéskor a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából.

Tevékenységi kör

A reumatologiai szakrendelés, a fizioterápia, és a gyógytorna komplex egységet képez a mozgásszervi betegek kezelésében és a balesetek utáni rehabilitációban is. Szakrendelésünkön rheumatologus szakorvosok és asszisztensek, továbbá hat szakképzett fizioterápiás asszisztens és két gyógytornász dolgozik.

Nagy gyakorlattal, és hozzáértéssel rendelkező munkatársaink a tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával és nagy türelemmel gyógyítják a hozzánk fordulókat, és mindent elkövetnek a mozgásszervi panaszok csökkentésére, illetve a mozgásfunkciók minél gyorsabb és tökéletesebb helyreállítása érdekében.

Betegeink részben kopásos jellegű ízületi és gerincpanaszokkal, részben gyulladásos jellegű ízületi elváltozásokkal keresnek fel bennünket. Nagy hangsúlyt fektetünk a csontritkulás megelőzésére, illetve a már kialakult betegség kezelésére, az állapot ellenőrzésére, valamint a tanácsadásra is.
Szoros kapcsolatot tartunk fenn az ORFI, illetve a Budai Irgalmasrendi Kórház speciális osztályaival. A pontos diagnózis felállításában szükség esetén a korszerű képalkotó diagnosztikai módszereket is igénybe vesszük.
Reuma szakrendelésünknek lehetősége van a betegeket komplex fürdőkórházi, úgynevezett nappali kórházi kezelésre is beutalni.

A reumatológiai szakrendelés keretén belül safelaser kezelést végzünk, mely 500mW-os infra 808 nm-es készülék. Csak területi ellátás keretein belül tudjuk a betegeinket  a kezelésre  előjegyzéssel fogadni!

A fizioterápián és a  gyógytornán rendelkezésre állnak a gyógyítás, illetve a rehabilitáció szempontjából szükséges és elégséges tornaeszközökkel.

Rendelő orvosok

  • orvosok

Dr. Székelyhidi Katalin

szakfőorvos

Rendelési idő

Hétfő: 14-20ig

Dr. Glöckner Bereniké

szakorvos

Rendelési idő

Kedd: 14-20ig

Dr. Varga Boglárka

szakorvos

Rendelési idő

Szerda: 14-20ig

Dr. Deé Jolán

szakorvos

Rendelési idő

Kedd: 15.30-20.00
Csütörtök: 15.30-20.00

Dr. Gyulai-Halmos Judit

szakorvos

Rendelési idő

Szerda: 8-14ig

Dr. Fekete Zsuzsa

szakorvos

Rendelési idő

Szerda: 8-14ig

Hétfő: 8-14ig

Dr. Barna Anikó

szakorvos

Rendelési idő

Hétfő: 8-14ig

Csütörtök: 8-14ig

 

Reumatológia a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatban

tesz_logo

Önkormányzati Percek 2017.06.19. III. rész. hatoscsatorna

Téma: Reumatológia

Vendég: Dr. Barna Anikó, vezető főorvos, reumatológia

Műsorvezető: Paor Lilla
Adásvágó: Kálmán Péter
Kameraman: Mészáros Viktor
Magazin főszerkesztő: Szalai Zsolt