Pszichiátriai gondozó

Fenti telefonszámokon munkanapokon 9-18 óra között várjuk előjegyzésre vonatkozó hívását.

Előjegyzés kérhető rendelési időben a következő telefonszámon: -es mellék.

Gondozónkat beutaló nélkül, és beutalóval egyaránt igénybe lehet venni. Igény szerint előjegyzéssel is fogadjuk betegeinket. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

Klinikai szakpszichológiára időpont a +36 1 342-9365-ös számon kérhető kedden: 10-16 óra között és szerdán 16-19 óra között.

Klinikai szakapszichológia feladatkörök

Mottó: „ A gyógyulni akarás a gyógyulás része.” Seneca

– A Tesz Pszichiátriai gondozójában dolgozó pszichiáter kollegák kérésére pszichodiagnosztikai vizsgálatok végzése, és a számukra szakvéleményt készítése.

– A Tesz pszichiátriai Gondozójában dolgozó pszichiáter kollegák kérésére pszichoterápiás alkalmasság felmérése és indikációjának véleményezése.

Pszichoterápiás kezelések intézményünkben igénybe vehetők.

A veszteségek, krízisek a létezés természetes velejárói, nemcsak fájdalom és kisemmizettség, hanem feladat és lehetőség a fejlődésre az elaborációra.

Panaszok melyek esetén célravezető pszichoterápiás segítséget kérni:

Tevékenységi kör

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat Pszichiátriai Gondozó Intézete elsősorban a VI. kerületi pszichiátriai betegek szakellátását és gondozását végzi, de a kapacitástól függően területünkön kívüli betegeket is fogadunk. Elmebetegségek, alkalmazkodási zavarok, depressziós és szorongásos állapotok, pánik-zavarok, kényszeres és fóbiás panaszok kezelése esetén fordulhatnak hozzánk. Korszerű pszicho diagnosztikai eszközökkel végezzük az értelmi képességek, mentális hanyatlás, memóriazavar, pszichés betegség, személyiségtulajdonságok tesztelését.

Feladataink

Új betegnél szakorvosi, szükség szerint pszichológiai vizsgálatot végzünk. Ennek eredménye szerint (gyógyszeres, pszichoterápiás vagy e kettő kombinációjából álló) terápiát állítunk be.
A beteget kezelőorvosa rendszeresen kontrolálja, terápiás tervét, gyógyszerelését időről időre felülvizsgálja.
Amennyiben a betegség jellege azt szükségessé teszi, kerületi betegeinket gondozásba vesszük. Ebben az esetben gondozónőt is kijelölünk a beteggel kapcsolatos teendők elvégzésére, esetleges otthoni kontrolljára. A gondozás során hosszantartó pszichiátriai betegségben szenvedők ellátását végezzük a betegség minden fázisában. A gondozói munka során az egészségügyi és életviteli problémák megoldásában igyekszünk segíteni. A gondozás a beteg családi és lakókörnyezetében, adott esetben otthonában történik.

Betegeink kezelése során szükség szerint együttműködünk egyéb járóbeteg-szakrendelésekkel, a háziorvosokkal, az Önkormányzat Szociális Osztályával, Gyámhivatallal, Gondozási Központokkal, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal is.

Téli depresszió? Akkor fényterápia!

Bővebb információ a fényterápiáról, letölthető pdf dokumentumban.

Rendelő orvosok

  • orvosok

Dr. Szabó Melinda

szakrendelés vezető főorvos

 

Dr. Golub Márko

szakorvos

 

Dr. Graef Anikó

szakorvos

 

Dudás Ferenc

pszichológus

 

 

Pszihiátriai rendelés a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál

tesz_logo

Önkormányzati Percek 2017.09.11. I. rész hatoscsatorna

Téma: Pszichiátria

Vendég: Dr. Szabó Melinda pszichiáter főorvos Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

Műsorvezető: Paor Lilla