info_gomb
Előjegyzés

Laboratóriumi diagnosztika

A laboratórium szolgáltatásai a VI. kerületi állandó vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak, továbbá a VI. kerületi háziorvosok, illetve a TESZ szakorvosok által irányított pácienseknek beutalóval, előjegyzés nélkül vehető igénybe. 

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy műtét előtti kivizsgálás céljából laboratóriumi vizsgálatokat nem végzünk, kérjük ilyen esetekben a beutaló orvostól tájékozódjanak a vizsgálatok elvégzésének rendjéről!

Továbbá felhívjuk a figyelmet arra, hogy vérvételre éhgyomri állapotban jelentkezzenek, viszont javasolt a vérvétel előtti órákban megfelelő mennyiségű, cukormentes folyadék (víz) fogyasztása!

Vércukorterhelés vizsgálatra reggel 7 és 8 óra között, soron kívüli jelentkezéssel várjuk Önöket (sorszámot ekkor is szükséges kérni a betegirányítóban).

Amennyiben csak vizeletvizsgálatra érkezik, azt is soron kívül tudjuk fogadni, de ebben az esetben is szükséges a betegirányítóban a sorszámkérés.

Tevékenységi kör

A laboratórium feladata az ide irányított betegek klinikai laboratóriumi vizsgálatainak elvégzése, humánus, magas színvonalú ellátás keretein belül.

Szakmai tevékenysége kiterjed az általános hematológiai, vizelet, véralvadás vizsgálatokra, valamint az orvosi diagnosztikához nélkülözhetetlen, fontosabb kémiai, szerológiai paraméterek kimutatására, meghatározására.

Amit a hozzánk érkezők részére nyújtani tudunk:

Rendelési idők

 

Hétfőtől – péntekig

Betegfogadás, minták érkeztetése

7-9

Sürgősségi betegfogadás

7-12.30

Aznapi lelet kiadása betegirányítóban

15-19

Régebbi lelet kiadása laborban

11-13.30

Régebbi lelet kiadása betegirányítóban

15-19

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a szakrendelésre minden esetben a betegirányítóban kérjenek sorszámot. A további teendőket a betegirányító munkatársai által átadott Betegtájékoztatón olvashatják, melyet a laboratóriumi érkeztetés alkalmával kérünk szépen leadni.

Az időnként előforduló hosszabb várakozási idő miatt szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Rendelő orvosok

  • orvosok

Dr. Szabó Katalin

laborvezető főorvos

Ferenczi Anna

biológus

Dr. Kereki Erzsébet

biokémikus

Laboratóriumi vizsgálatok a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatban

tesz_logo

Terézvárosi Magazin 2017.03.13. I. rész. hatoscsatorna

Téma: LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

Vendég: Dr. Szabó Katalin, orvos, igazgató

Műsorvezető: Paor Lilla
Adásvágó: Kálmán Péter
Kameraman: Mészáros Viktor
Magazin főszerkesztő: Szalai Zsolt