info_gomb
Előjegyzés

Kardiológia

Fenti telefonszámokon munkanapokon 9-18 óra között várjuk előjegyzésre vonatkozó hívását.

A szakrendelés beutalóval, előjegyzéssel vehető igénybe. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

A megadott időpontra való érkezéskor a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából. Ekkor nem sorszámot kap, hanem egy értesítést arról, hogy előjegyzési időpontja van, tehát (körülbelül) abban az időben szólítják. 

Beutalóval, előjegyzés nélkül történik az EKG elkészítése, értékelése, valamint a sürgős esetek ellátása. Egyértelmű sürgősség esetén akár beutaló nélkül végezzük el az elsősegélynyújtást.

Tevékenységi kör

A szakrendelés fő feladata a szív érrendszeri megbetegedések megállapítása, hatékony gyógyítása, a betegségek lefolyásának követése, szövődmények elkerülése. Fontos szempont a betegségek megelőzése céljából a kockázat felmérés, és az egészséges életmódra nevelés.

A szakmai cél: „Éljünk nyugodt szívvel.”

A kardiológia, valamint Echokardiographia (szív UH) rendelések külön beutalóval és külön időpontokban vehetők igénybe. Időpont előjegyezhető személyesen a betegirányító munkatársainál, telefonos előjegyzéssel, valamint az internetes felületünkön egyaránt.

A megadott időpontokra a beutalókkal a betegirányítóban szükséges bejelentkezni, ahol elektronikus adatrögzítés történik, adatait, időpontját továbbítják a szakrendelés felé, hogy valóban megérkezett a kért időpontra és várakozik a vizsgálatra.

Ezt követően az asszisztens kollégák szólítani fogják a szakrendelésen. Előfordulhat várakozási idő, melynek oka többnyire akut ellátás, mentő hívás, ezért kérjük türelmét és megértését.

EKG rendelésre beutalóval, időpont nélkül az alábbi napokon lehet jeletnkezni:

Hétfő: nincs EKG vizsgálat

Kedd: 17.00-19.00 (Dr. Juhász Attila)

Szerda: 8.00-10.00 (Nyáguly Ida)

Csütörtök: 8.00-10.00 (Dr. Kenyeres Tatjána)

Péntek: 8.00-10.00 (Dr. Szabadi Flóra)

Vizsgálati lehetőségek12 elvezetéses EKG elvégzése és elemzése mellett korszerű szív ultrahang (ECHO folyamatos, és színes Doppler) készülék segíti a szív anatómiájának és működésének élőben történő megjelenítését. Mindegyik kardiológus szakorvos echocardiográfiai licenc vizsgával rendelkezik.

A terheléses vizsgálatok végzésére alkalmas számítógépes bázisrendszerrel működő kerékpár és futószőnyeg terhelés is rendelkezésre áll. A heveny esetek ellátásában fontos szerepe van a korszerű defibrillátornak, mely a betegek biztonságérzetét növeli.

Szakrendelésünkön biztosítjuk a pácienseink 24 órás készülékekkel Holter (24 órás EKG monitor) ABPM (24 órás vérnyomásmérő monitor) valamint e kettő kombinációja, a Cardiotens (24 órás vérnyomásmérés és EKG) monitorokkal történő életvitelszerű kivzsgálását. 

A végzendő vizsgálatok szükségességéről, sorrendjéről, a visszarendelés gyakoriságáról a szakrendelés orvosai döntenek.

Rendelő orvosok

  • orvosok

Dr. Szabadi Flóra

szakrendelés vezető főorvos

Dr. Nyáguly Ida

szakfőorvos

Dr. Juhász Attila

szakfőorvos

Dr. Kenyeres Tatjana

szakorvos

Kardiológia a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatban

Önkormányzati Percek 2017.08.14. III. rész hatoscsatorna

Téma: Kardiológia

Vendég: Dr. Szabadi Flóra kardiológus főorvos Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

Műsorvezető: Paor Lilla