info_gomb
Előjegyzés

Ifjúsági fogászat

Előjegyzés kérhető rendelési időben a következő telefonszámokon:

A szakrendelés tevékenysége

A TESZ Ifjúsági és Gyermekfogászatán 0-18 éves korú lakosok, ill, a kerület gondozó és oktatási intézményeibe járó gyermekek fogászati szűrése, prevenciós felvilágosítása, fogászati ellátása és fogszabályozása történik.

Szűrés: iskolák esetében osztályonként előre egyeztetett időpontban tanári jelenléttel a rendelőben, óvodai és bölcsődei szűrés a rendelőn kívül az intézményekben folyik.

Prevenciós felvilágosítás: személyre szabottan a kezelés folyamán segédanyagokkal (fogmosási útmutató, termékprospektus, stb.)

Egyéni kezelés: sürgős eseteket kivéve iskolaidő után a délutáni járóbeteg-rendelésen történik, így a szülőnek is módja van a kezelésre elkísérni gyermekét. (Személyes konzultáció, tanácsadás).

A szűrés és kezelés ingyenes. Orvosaink sok éves szakmai tapasztalattal és nagy türelemmel látják el munkájukat. A rendelő jól felszerelt, az alkalmazott fogászati anyagok kiválóak. Egykori pácienseink visszatérnek, és más kerületek betegei is felkeresik rendelőnket.

Fogszabályozó kezelésen az állcsonteltérések, fogazati rendellenességek, parafunkciók (nyelvlökéses nyelés, ujjszopás) során kialakult eltérések szűrése és terápiája folyik. Óriási a jelentősége gyermekkorban a fogszabályozásnak, nem elsősorban esztétikai okok miatt, hanem a fogszuvasodás megelőzése, a rágófunkció biztosítása, állkapocs izületi problémák, valamint idő előtti fogvesztés elkerülése érdekében. Társszakmákkal az együttműködés biztosított (szájsebész, gégész, logopédus).

Több mint 1 éve heti 1 alkalommal fogszabályozó rendelés ( az ellátás- beutaló köteles) keretében logopédus továbbképzés, logopédiai szűrés és 1 órás csoportos terápia működik. Az országban példa nélküli ez a kezdeményezés. A szülők és a gyermekek számára nagyon népszerű. (Időhatékony, teljesítményorientált.)

Fogszabályozó készülékeink jó minőségűek és költséghatékonyak.

A szakrendelés beutaló nélkül, igény szerint előjegyzéssel fogadja betegeit. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

Rendelő orvosok

  • orvosok

Dr. Horváth Rita

szakrendelés vezető főorvos

fogaszabályozás

Hétfő, Szerda: 14-20h

Kedd, Csütörtök, Péntek: 8-14h

Dr. Simon Gyula

szakorvos

ifjúsági fogászat

Hétfő, Szerda, Péntek (páratlan hét): 8-14h

Kedd, Csütörtök, Péntek (páros hét): 14-20h

Dr. Pataky Huba

szakorvos

ifjúsági fogászat

Kedd, Csütörtök, Péntek (páros hét): 8-14h

Hétfő, Szerda, Péntek (páratlan hét): 14-20h

Dr. Czigony Erika

szakorvos

ifjúsági fogászat

Hétfő (páratlan hét), Szerda: 8-14h

Kedd: 14-20h

Gyermekfogászat Terézvárosban

Önkormányzati Percek 2017.10.09. II. rész hatoscsatorna

Téma: Gyermekfogászat

Vendég: Dr. Horváth Rtia fogszabályozás vezető főorvos Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

Műsorvezető: Paor Lilla