Előjegyzés

A Terézváros Egészségügyi Szolgálat (TESZ) szakrendelésein egységesen, központi telefonszámokon lehet előjegyzési időpontot kérni. A központi előjegyzés alól kivételt jelent a radiológia (röntgen és ultrahang), illetve a fizikoterápia és a gyógytorna, ezekre a rendelésekre az adott osztályon adnak időpontokat.

Az időpont-előjegyzés igénye megtehető

 • személyesen a betegirányító pultnál, vagy az adott szakrendelésen vizsgálatkor
 • elektronikusan, interneten keresztül a TESZ weboldalán, az „Előjegyzés” menüpontban
 • telefonon: +36 1 351 7462, illetve a +36 1 580 2328 -as telefonszámokon, munkanapokon 9:00-18:00 óra között

Amennyiben telefonon szeretne időpontot kérni, tájékoztatjuk, hogy a Betegirányítóban személyesen történő időpont egyeztetés miatt előfordulhat, hogy a a kollégák nem tudják azonnal felvenni a telefont. Türelmét kérjük, illetve javasoljuk, hogy hívását ismételje meg 12-13 óra között, illetve 17 óra után, amikor telefonvonalaink kevésbé foglaltak. Minden hónap 25-étől nyílik lehetőség a következő havi rendelésekre időpontot foglalni,  ebben az időszakban a telefonvonalaink és munkatársaink különösen leterheltek, ezért türelmüket kérjük.

A területen kívülről érkező pácienseket szabad kapacításunk mértékéig tudjuk fogadni, melyről kérjük, érdeklődjön az érintett szakrendelésen. A területen kívülről érkező – VI. kerületen kívüli – betegek, beutaló köteles szakrendelésen történő ellátásához szükséges befogadási nyilatkozat letölthető itt: befogadó nyilatkozat

Az előjegyzés lehetősége független attól, hogy beutaló-köteles, vagy beutalóhoz nem kötött szakrendelésre jelentkezik.

Néhány fontos általános tudnivaló

 • Az előjegyzéshez a nevét, lakcímét, TAJ számát, és telefonos elérhetőségét szükséges megadnia. Telefonon keresztül csak olyan beteg tud előjegyzést kérni, akinek az adatai szerepelnek a TESZ informatikai rendszerében, azaz legalább egyszer már járt a szakrendelőben.
 • Az előjegyzés az adott szakrendelés vizsgálatára történő időpont-foglalást jelent, nem a konkrét vizsgálat és/vagy beavatkozás és/vagy ellátás igénylését, ezért előfordulhat, hogy az előjegyzett időpontban nem történhet az Ön végleges, definitív ellátása. A már ellátott betegek szükség szerint a folyamatos terápiára az adott szakrendelésen időpontot kapnak.
 • Az előjegyzett betegnek is kell minden szakrendelés esetében a betegirányítóban jelentkezni.
 • A szakrendeléseken a betegellátás nem feltétlenül érkezési sorrendben történik, az előjegyzett betegekkel szemben a Mentőszolgálat által beszállított betegek, illetve a sürgősségi ellátást igénylő esetek elsőbbséget élveznek, ugyanakkor az előjegyzéssel nem rendelkező betegek nem.
 • A szakrendelések kapacitásai végesek, így a napi előjegyzések száma szakrendelésenként limitált és változó számú.
 • Az előjegyzett időpontra érkező betegeket a szakrendelésen dolgozó kollégák előjegyzés időpontjában hívják be, de előre ki nem számítható (sürgősségi) esetek miatt elképzelhető, néhány perces eltérés, amelyért előzetesen elnézésüket kérjük.
 • Az egyes szakrendelések rendelési időpontjaiban előfordulhat olyan változás, amely az Ön előjegyzését érintheti, ezért kísérje figyelemmel honlapunkat, ahol a rendelési idők rendszeresen aktualizálva elérhetőek a „Rendelési idők” menüpontban.
 • Az előjegyzési rend az ideggyógyászati infúziókra, a fényterápiára, valamint a sebészeti kisműtétekre is vonatkozik.