Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

1074 Budapest, Csengery u. 25.

06 1 321-2200 igazgatosag@tesz.co.hu

Pszichiátriai gondozó

1074 Budapest, Csengery u. 25. II. emelet 213-as szoba

Központi telefonszám:
06 1 321-2200/5204-es mellék
Telefonos betegelőjegyzés:
06 1 351-7462, 06 1 580-2328

Fenti telefonszámokon munkanapokon 9-18 óra között várjuk előjegyzésre vonatkozó hívását.

Rendelő orvosok

Dr. Golub Márko
szakorvos
Dr. Szabó Melinda
gondozóvezető főorvos
Dr. Koncz Gergely
szakorvos

Előjegyzés kérhető rendelési időben a következő telefonszámon: 06 1 321-2200/0204-es mellék.

Gondozónkat beutaló nélkül, és beutalóval egyaránt igénybe lehet venni. Igény szerint előjegyzéssel is fogadjuk betegeinket. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is. 

A Pszichiátriai Gondozó Intézet  tevékenysége

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat Pszichiátriai Gondozó Intézete elsősorban a VI. kerületi pszichiátriai betegek szakellátását és gondozását végzi, de területünkön kívüli betegeket is fogadunk. Elmebetegségek, alkalmazkodási zavarok, depressziós és szorongásos állapotok, pánik-zavarok, kényszeres és fóbiás panaszok kezelése esetén fordulhatnak hozzánk. Korszerű pszichodiagnosztikai eszközökkel végezzük az értelmi képességek, mentális hanyatlás, memóriazavar, pszichés betegség, személyiségtulajdonságok tesztelését.

Feladataink

  • pszichiátriai gondozás,
  • Pszichiátriai járóbeteg-szakellátás, terápia,
  • Cselekvőképesség, veszélyeztető állapot szakértése,
  • Pszichiátriai-pszichológiai szakvélemény készítése,
  • Szakorvosi konzíliumok adása

Új betegnél szakorvosi, szükség szerint pszichológiai vizsgálatot végzünk. Ennek eredménye szerint (gyógyszeres, pszichoterápiás vagy e kettő kombinációjából álló) terápiát állítunk be.
A beteget kezelőorvosa rendszeresen kontrolálja, terápiás tervét, gyógyszerelését időről időre felülvizsgálja.
Amennyiben a betegség jellege azt szükségessé teszi, kerületi betegeinket gondozásba vesszük. Ebben az esetben gondozónőt is kijelölünk a beteggel kapcsolatos teendők elvégzésére, esetleges otthoni kontrolljára. A gondozás során hosszantartó pszichiátriai betegségben szenvedők ellátását végezzük a betegség minden fázisában. A gondozói munka során az egészségügyi és életviteli problémák megoldásában igyekszünk segíteni. A gondozás a beteg családi és lakókörnyezetében, adott esetben otthonában történik.

Betegeink kezelése során szükség szerint együttműködünk a Péterfy Kórház Pszichiátriai és Krízis-intervenciós Osztályával, egyéb járóbeteg-szakrendelésekkel, a háziorvosokkal, az Önkormányzat Szociális Osztályával, Gyámhivatallal, Gondozási Központokkal, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal is.