Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

1074 Budapest, Csengery u. 25.

06 1 321-2200 igazgatosag@tesz.co.hu

Reumatológia és fizioterápia

1074 Budapest, Csengery u. 25. II. em. 208, 209 szoba

Központi telefonszám:
321-2200
Telefonos betegelőjegyzés:
1 / 351 74 62, 1 / 580 23 28

Előjegyzés csak a reumatológia esetében szükséges.

Rendelő orvosok

Dr. Székelyhidi Katalin
szakfőorvos
Dr. Simonffy Zsuzsanna
szakfőorvos
Dr. Glöckner Berenike
szakorvos
Dr. Kom Zsuzsanna
szakorvos
Dr. Barna Anikó
szakrendelés vezető főorvos
Dr. Fekete Zsuzsanna
szakorvos
Dr. Halmos Judit
szakorvos

ÚJDONSÁGOK!

 

A szakrendelő beutalóval, igény szerint előjegyzéssel fogadja betegeit. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is. 

A megadott időpontra való érkezéskor a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából. Ekkor nem sorszámot kap, hanem egy értesítést arról, hogy előjegyzési időpontja van, tehát (körülbelül) abban az időben szólítják. 

 

Tevékenységi kör

A rheumatologiai szakrendelés, a fiziotherápia, és a gyógytorna komplex egységet képez a mozgásszervi betegek kezelésében és a balesetek utáni rehabilitációban is. Szakrendelésünkön rheumatologus szakorvosok és asszisztensek, továbbá hat szakképzett fiziotherápiás asszisztens és két gyógytornász dolgozik.

Nagy gyakorlattal, és hozzáértéssel rendelkező munkatársaink a tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával és nagy türelemmel gyógyítják a hozzánk fordulókat, és mindent elkövetnek a mozgásszervi panaszok csökkentésére, illetve a mozgásfunkciók minél gyorsabb és tökéletesebb helyreállítása érdekében.

Betegeink részben kopásos jellegű izületi és gerincpanaszokkal, részben gyulladásos jellegű izületi elváltozásokkal keresnek fel bennünket. Nagy hangsúlyt fektetünk a csontritkulás megelőzésére, illetve a már kialakult betegség kezelésére, az állapot ellenőrzésére, valamint a tanácsadásra is.
Szoros kapcsolatot tartunk fenn az ORFI, ill. a Budai Irgalmasrendi Kórház speciális osztályaival. A pontos diagnózis felállításában szükség esetén a korszerű képalkotó diagnosztikai módszereket is igénybe vesszük.
Reuma szakrendelésünknek lehetősége van a betegeket komplex fürdőkórházi, un. nappali kórházi kezelésre is beutalni.

A fiziotherápiás gépparkunk kiemelkedő, eszközeink biztonságosak, modernek, és rendelkezünk olyan készülékekkel is, melyeket a környező rendelőintézetekben nem lehet fellelni. Ilyen pl.: a 4 rekeszes galván, vagy a masszázsfotel. A gyógytorna is rendelkezik a gyógyítás, ill. a rehabilitáció szempontjából szükséges tornaeszközökkel.