Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

1074 Budapest, Csengery u. 25.

06 1 321-2200 igazgatosag@tesz.co.hu

Reumatológia és fizioterápia

1074 Budapest, Csengery u. 25. II. em. 208, 209 szoba

Központi telefonszám:
321-2200
Telefonos betegelőjegyzés:
1 / 351 74 62, 1 / 580 23 28

Előjegyzés csak a reumatológia esetében szükséges.

Rendelő orvosok

Dr. Székelyhidi Katalin
szakfőorvos
Dr. Glöckner Berenike
szakorvos
Dr. Kom Zsuzsanna
szakorvos
Dr. Barna Anikó
szakrendelés vezető főorvos
Dr. Fekete Zsuzsanna
szakorvos
Dr. Gyulai-Halmos Judit
szakorvos

 

Eszközeink

 

A reumatológiai szakrendelő beutalóval, igény szerint előjegyzéssel fogadja betegeit. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is. 

A megadott időpontra való érkezéskor a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából. Ekkor nem sorszámot kap, hanem egy értesítést arról, hogy előjegyzési időpontja van, tehát (körülbelül) abban az időben szólítják. 

A fizikoterápiás vizsgálatokra időpont kérhető: munkanapokon 12 – 13 óra között a 06-1-321-2200/5140 melléken.

Tevékenységi kör

A rheumatologiai szakrendelés, a fiziotherápia, és a gyógytorna komplex egységet képez a mozgásszervi betegek kezelésében és a balesetek utáni rehabilitációban is. Szakrendelésünkön rheumatologus szakorvosok és asszisztensek, továbbá hat szakképzett fiziotherápiás asszisztens és két gyógytornász dolgozik.

Nagy gyakorlattal, és hozzáértéssel rendelkező munkatársaink a tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával és nagy türelemmel gyógyítják a hozzánk fordulókat, és mindent elkövetnek a mozgásszervi panaszok csökkentésére, illetve a mozgásfunkciók minél gyorsabb és tökéletesebb helyreállítása érdekében.

Betegeink részben kopásos jellegű izületi és gerincpanaszokkal, részben gyulladásos jellegű izületi elváltozásokkal keresnek fel bennünket. Nagy hangsúlyt fektetünk a csontritkulás megelőzésére, illetve a már kialakult betegség kezelésére, az állapot ellenőrzésére, valamint a tanácsadásra is.
Szoros kapcsolatot tartunk fenn az ORFI, ill. a Budai Irgalmasrendi Kórház speciális osztályaival. A pontos diagnózis felállításában szükség esetén a korszerű képalkotó diagnosztikai módszereket is igénybe vesszük.
Reuma szakrendelésünknek lehetősége van a betegeket komplex fürdőkórházi, un. nappali kórházi kezelésre is beutalni.

A fiziotherápiás gépparkunk kiemelkedő, eszközeink biztonságosak, modernek, és rendelkezünk olyan készülékekkel is, melyeket a környező rendelőintézetekben nem lehet fellelni. Ilyen pl.: a 4 rekeszes galván, vagy a masszázsfotel. A gyógytorna is rendelkezik a gyógyítás, ill. a rehabilitáció szempontjából szükséges tornaeszközökkel.