Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

1074 Budapest, Csengery u. 25.

06 1 321-2200 igazgatosag@tesz.co.hu

Ifjúsági fogorvosi rendelés

1067 Budapest, Teréz krt. 27. I. em.

Rendelő orvosok

Dr. Horváth Rita
szakrendelésvezető főorvos
Dr. Nagy Judit
szakorvos
Dr. Simon Gyula
szakorvos

Előjegyzés kérhető rendelési időben a következő telefonszámokon: 06 1 331-4795, 06 1 312-5653

A szakrendelés beutaló nélkül, igény szerint előjegyzéssel fogadja betegeit. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is. 

A szakrendelés tevékenysége

A TESZ Ifjúsági és Gyermekfogászatán 0-18 éves korú lakosok, ill, a kerület gondozó és oktatási intézményeibe járó gyermekek fogászati szűrése, prevenciós felvilágosítása, fogászati ellátása és fogszabályozása történik.

Szűrés: iskolák esetében osztályonként előre egyeztetett időpontban tanári jelenléttel a rendelőben, óvodai és bölcsődei szűrés a rendelőn kívül az intézményekben folyik.

Prevenciós felvilágosítás: személyre szabottan a kezelés folyamán segédanyagokkal (fogmosási útmutató, termékprospektus, stb.)

Egyéni kezelés: sürgős eseteket kivéve iskolaidő után a délutáni járóbeteg-rendelésen történik, így a szülőnek is módja van a kezelésre elkísérni gyermekét. (Személyes konzultáció, tanácsadás).

A szűrés és kezelés ingyenes. Orvosaink sok éves szakmai tapasztalattal és nagy türelemmel látják el munkájukat. A rendelő jól felszerelt, az alkalmazott fogászati anyagok kiválóak. Egykori pácienseink visszatérnek, és más kerületek betegei is felkeresik rendelőnket.

Fogszabályozó kezelésen az állcsonteltérések, fogazati rendellenességek, parafunkciók (nyelvlökéses nyelés, ujjszopás) során kialakult  eltérések szűrése és terápiája folyik. Óriási a jelentősége gyermekkorban a fogszabályozásnak, nem elsősorban esztétikai okok miatt, hanem a fogszuvasodás megelőzése, a rágófunkció biztosítása, állkapocs izületi problémák, valamint idő előtti fogvesztés elkerülése érdekében. Társszakmákkal az együttműködés biztosított (szájsebész, gégész, logopédus).

Több mint 1 éve heti 1 alkalommal fogszabályozó rendelés ( az ellátás- beutaló köteles) keretében logopédus továbbképzés, logopédiai szűrés és 1 órás csoportos terápia működik. Az országban példa nélküli ez a kezdeményezés. A szülők és a gyermekek számára nagyon népszerű. (Időhatékony, teljesítményorientált.)
Fogszabályozó készülékeink jó minőségűek és költséghatékonyak.