Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat

1074 Budapest, Csengery u. 25.

06 1 321-2200 igazgatosag@tesz.co.hu

Kardiológia

1074 Budapest, Csengery u. 25. IV. emelet 401, 402, 403, szoba

Központi telefonszám:
06 1 321-2200
Telefonos betegelőjegyzés:
06 1 / 351 74 62, 1 / 580 23 28

Fenti telefonszámokon munkanapokon 9-18 óra között várjuk előjegyzésre vonatkozó hívását.

Rendelő orvosok

Dr. Szabadi Flóra
szakrendelésvezető főorvos
Dr. Juhász Attila
főorvos
Dr. Kenyeres Tatjána
szakorvos
Dr. Nyáguly Ida
főorvos

A szakrendelés beutalóval, előjegyzéssel vehető igénybe. Időpont előjegyezhető személyesen, telefonon, valamint interneten, előjegyzést kérhet kezelőorvosa is.

A megadott időpontra való érkezéskor a betegirányító pultnál kell jelentkezni elektronikus adatrögzítés céljából. Ekkor nem sorszámot kap, hanem egy értesítést arról, hogy előjegyzési időpontja van, tehát (körülbelül) abban az időben szólítják. 

Beutalóval, előjegyzés nélkül történik az EKG elkészítése, értékelése, valamint a sürgős esetek ellátása. Egyértelmű sürgősség esetén akár beutaló nélkül végezzük el az elsősegélynyújtást.

 

Tevékenységi kör

A szakrendelés fő feladata a szív érrendszeri megbetegedések megállapítása, hatékony gyógyítása, a betegségek lefolyásának követése, szövődmények elkerülése. Fontos szempont a betegségek megelőzése céljából a kockázat felmérés, és az egészséges életmódra nevelés.

A szakmai cél: „Éljünk nyugodt szívvel.”

A kardiológia, valamint Echokardiographia (szív UH) rendelések külön beutalóval és külön időpontokban vehetők igénybe. Időpont előjegyezhető személyesen a betegirányító munkatársainál, telefonos előjegyzéssel, valamint az internetes felületünkön egyaránt.

A megadott időpontokra a beutalókkal a betegirányítóban szükséges bejelentkezni, ahol elektronikus adatrögzítés történik, adatait, időpontját továbbítják a szakrendelés felé, hogy valóban megérkezett a kért időpontra és várakozik a vizsgálatra.

Ezt követően az asszisztens kollégák szólítani fogják a szakrendelésen. Előfordulhat várakozási idő, melynek oka többnyire akut ellátás, mentő hívás, ezért kérjük türelmét és megértését.

EKG rendelésre beutalóval, időpont nélkül az alábbi napokon lehet jeletnkezni:

Hétfő: nincs EKG vizsgálat

Kedd:       17.00-19.00 (Dr. Juhász Attila)

Szerda:      8.00-10.00 (Nyáguly Ida)

Csütörtök:  8.00-10.00 (Dr. Kenyeres Tatjána)

Péntek:      8.00-10.00 (Dr. Szabadi Flóra)

Vizsgálati lehetőségek: 12 elvezetéses EKG elvégzése és elemzése mellett korszerű szív ultrahang (ECHO folyamatos, és színes Doppler) készülék segíti a szív anatómiájának és működésének élőben történő megjelenítését. Mindegyik kardiológus szakorvos echocardiográfiai licenc vizsgával rendelkezik.

A terheléses vizsgálatok végzésére alkalmas számítógépes bázisrendszerrel működő kerékpár és futószőnyeg terhelés is rendelkezésre áll. A heveny esetek ellátásában fontos szerepe van a korszerű defibrillátornak, mely a betegek biztonságérzetét növeli.

Szakrendelésünkön biztosítjuk a pácienseink 24 órás készülékekkel Holter (24 órás EKG monitor) ABPM (24 órás vérnyomásmérő monitor) valamint e kettő kombinációja, a Cardiotens (24 órás vérnyomásmérés és EKG) monitorokkal történő életvitelszerű kivzsgálását. 

A végzendő vizsgálatok szükségességéről, sorrendjéről, a visszarendelés gyakoriságáról a szakrendelés orvosai döntenek.